8mm Film Digitaliseren

Laat nu jouw oude 8mm film digitaliseren en opnieuw tot leven komen!

Er is niets mooiers om terug te kijken op mooie herinneringen.

Om jouw mooiste herinneringen opnieuw te kunnen beleven kun je jouw 8mm films laten digitaliseren en voor altijd bewaren.
Camera Service Limburg digitaliseert al jarenlang je mooiste herinneringen op de modernste gegevensdragers zodat je altijd kunt genieten op je tv, tablet, telefoon of laptop.

De vraag waarom smalfilms zoals 8mm films gedigitaliseerd dienen te worden is makkelijk te beantwoorden. Hoe langer de 8mm film ligt, afhankelijk van een aantal factoren zoals hitte, koude, stof en vochtigheid, gaat de kwaliteit van de 8mm film steeds meer achteruit.

Met behulp van Camera Service Limburg en onze jarenlange ervaring met het digitaliseren van 8mm films helpen we je om jouw oude filmspoelen op een modern opslagmedium te zetten zodat je weer optimaal kunt genieten met familie en vrienden van jouw oude herinneringen.

Soorten 8mm film

Super 8

Super 8mm Smalfilm was het meest gebruikte Smalfilm materiaal op de amateurmarkt. De film had een betere kwaliteit als de oorspronkelijke normal 8mm materiaal. Super8 films zijn te herkennen aan de perforatie(gaatjes) die kleiner zijn en op kleinere afstand van elkaar zijn dan de andere films.

Normal 8

Normal 8mm Smalfilm was het eerste filmmateriaal op de markt die betaalbaar was voor de amateurfilmer. Je kunt Normal 8 film herkennen aan grotere perforatie(gaatjes) dan Super 8mm films.

16mm

16mm smalfilm werd meestal door profesionele of semi-professionele filmers gebruikt. De 16mm films worden dan ook gekenmerkt door de goede kwaliteit. 16mm was dan ook veel duurder dan de super 8 of de normal 8 films.

5/5
"Ik heb Camera Service Limburg gebruikt om 8mm video te laten omzetten naar HDD. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, snelle levering en goede kwaliteit van de video's." Roy Philippens

Zo worden jouw 8mm films gedigitaliseerd:

Stap 1

Stel eerst je desbetreffende formaat smalfilm vast (Super8- , Normal8- of 16mm Film).

Stap 2

Besluit op welke opslagmedium je jouw films wil hebben (USB of Externe harde schijf).

Stap 3

Meld je digitaliseringsopdracht aan via onze website.

Stap 4

Stuur jouw origineel materiaal in een pakket per post naar ons of breng jouw materiaal naar onze vestiging in Limburg. Na het digitaliseren van je smalfilms sturen wij je altijd de originele films weer retour.

Hoe kan ik inschatten hoeveel minuten smalfilm ik heb?

Op de afbeelding kun je precies de lengte meten van jouw filmspoelen. Als je de lengte van de filmspoel meet kun je meteen het aantal meter film en het aantal minuten aflezen. Vaak staat er op de spoel zelf al aangegeven hoeveel meter of hoeveel minuten er op de spoel zitten.

Filmspoelen die niet helemaal vol zijn worden achteraf altijd per minuut afgerekend.

Ook als er iets meer minuten op staan dan vooraf berekend word alles precies per minuut afgerekend. Zijn er grote verschillen wat betreft prijs of heb je je vergist met een spoel nemen we altijd vooraf contact met je op.

Hoe krijg je jouw films aangeleverd?

Indien je kiest om je films als MP4 op een USB stick of externe harde schijf te zetten kun je jouw films op de meeste Smart TV’s meteen afspelen. Ook kun je je films op pc, laptop of Mac makkelijk afspelen. Ook als jezelf aan de slag wil om je films achteraf nog te bewerken kun je het beste voor MP4 kiezen. Deze is het meest geschikt voor bewerkingen achteraf.

Indien je kiest om jouw smalfilms op DVD te zetten krijg je van ons een afgeronde DVD in Video_TS (.VOB) formaat. Makkelijk in vrijwel iedere dvd speler af te spelen.

Meld je digitaliseren opdracht bij ons aan