Canon error 01

Indien je een Canon error 01 melding krijgt kun je als eerste proberen om de contacten van de lens te reinigen. De contacten zijn hieronder op de foto aangegeven. Als de lenscontacten echt vuil zijn is de fout hiermee opgelost.

Lenzen waarbij deze fout vaak voorkomt:
– Canon 17-85 diafragma reparatie prijs: 95,- incl btw
– Canon 24-105 diafragma reparatie prijs: 175,- incl btw
– Canon 24-70 versie 1 diafragma reparatie prijs: 175,- incl btw
– Canon 24-70 versie 2 diafragma reparatie prijs: 225,- incl btw

Echter in veel gevallen is de oorzaak van deze fout niet de vervuiling van de lenscontacten maar een onderbreking in de fpc (flexible circuit board) die het diafragma aanstuurt.

Dat deze lenzen vaak deze fout vertonen wil niet automatisch zeggen dat het slechte lenzen zijn. Integendeel. Iedere lens ongeacht merk of type is anders gebouwd. En daardoor heeft iedere lens ook zijn sterke maar helaas ook zijn zwakkere plekken. Na de reparatie ontvang je van ons 1 jaar garantie op de reparatie.

De reden van deze onderbreking is dat de fpc (de elektronische vebrinding) steeds geknikt word bij het heen en weer zoomen van de lens. Als dit maar vaak genoeg gebeurt dan kan het gebeuren dat deze fpc inscheurt of dusdanig geknikt word dat er een onderbreking ontstaat.

De meest voorkomende foutmelding die jouw Canon objectief dan zal aangeven is: Canon error 01 Communicatie tussen camera en lens is foutief. Reinig lenscontacten

Hoe kun je zelf testen of de diafragmaflex van jouw Canon objectief defect is?

  • Kies diafragma 22
  • Druk de diafragmeerknop  in verschillende zoom bereiken, bijvoorbeeld 17mm, 50mm, 85mm od 105mm. Bekijk dan goed of het diafragma regelmatig open en dicht gaat.
  • Is dit niet het geval, dan is de diafragmaflex van je Canon objectief defect.

Wat wordt er bij een Canon diafragma reparatie gedaan?

  • De Canon diafragma flexkabel wordt vervangen. Na het vervangen van dit slijtage onderdeel is jouw Canon objectief weer in orde voor gebruik.
  • Het lensgedeelte wordt zo goed als mogelijk gereinigd. Optionele werkzaamheden zijn te selecteren.
  • Losse schroeven, die los zoomen of blokkades kunnen veroorzaken, worden gelijk mee gecheckt en weer vastgezet.

Mochten we tijdens de reparatie van je lens problemen aan andere onderdelen vaststellen, krijg je van ons altijd eerst een prijsopgave.

Je kunt jouw Canon objectief naar ons toe sturen voor reparatie middels ons aanmeldformulier. Op dit formulier kun je onze vaste reparatie prijs voor je Canon objectief vermelden. Je bent ook welkom om jouw objectief tijdens onze openingstijden zelf ter reparatie te brengen bij onze vestiging in Limburg. Wij zullen zorg dragen voor een snelle reparatie van jouw Canon objectief.